TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 12 augusti 2011

I predict a season.

Imorgon kör vi igen. Premier League-premiär och allas blickar riktas mot engelska fotbollen. TLC tänkte med hedern som insats ge sig på ett tips på hur ligan kommer att se ut, när vi har spelat alla omgångar, i maj nästa år. Inte världens enklaste uppgift förstås, men vi tror oss ha facit... Here goes:
  1. Chelsea - Man är säkerligen revanschsugna den här säsongen. Jag tror också mycket på nye tränaren Villas-Boas. Dessutom tror jag att det kan bli Torres år i år, förutsatt att hans hjärnskakning inte ställer till det för mycket. Gubbarna Lampard, Drogba och Terry kommer att gå för det i år.
  2. Manchester United - ganska mycket nytt, väldigt mycket ungt. Alex Ferguson bygger om sitt lag till stora delar, och har släppt några gamla trotjänare. Det kommer säkert att gå bra också i år, men inte riktigt hela vägen fram.
  3. Manchester City - Jag tror att City kommer att vara med i racet länge den här säsongen. Men det är inte gjort i en handvändning, att ta sig hela vägen till PL-topp. Inte ens med Citys aldrig sinande kassa.
  4. Liverpool - På tal om revansch. De röda från Liverpool har mycket att ta igen från ifjol. Och efter att Dalgslish tog över så visade man sig från den bättre sidan. Antagligen bättre med från start i år.
  5. Tottenham - Spurs har varit märkligt inaktiva på transfermarknaden, den här sommaren. Å andra sidan har allt verkat handla om att få behålla Luka Modric. Vi skall inte ropa hej ännu, men det ser ut att kunna gå vägen. Man missar dock Champions League-platsen igen, med liten marginal. Och 'Appy 'Arry tar över Three Lions istället.
  6. Arsenal - Inget är klart, annat än att Nasri och Fabregas inte är uttagna till premiärtruppen imorgon. Med de spelarna borta, ja då skall nog Gunners vara nöjda med en sjätteplats.
  7. Sunderland - svårbedömt. Men man bygger nytt och brett. Det är dags att Bruce får lite utdelning nu, och han har bra material att arbeta med.
  8. Everton - kan man tippa Everton på så många andra platser? Trist kanske, men så här blir det.
  9. Aston Villa - kanske ett väl optimistiskt tips. Men jag tror att man kan få lite arbetsro nu, och klubben slipper två kraftödande derbyn den här säsongen (mot Birmingham), vilket kan vara viktigt.
  10. Fulham - ny tränare i Martin Jol. En gubbe jag gillar, och tror en hel del på, på Craven cottage.
  11. West Bromwich - Roy Hodgson lämnade ett Liverpool i kris, tog över ett West Brom i ungefär samma läge, och lyckades mycket bätre där. Roy är en sympatisk herre, vars traditionella fotboll nog kan skörda lite framgång i år.
  12. Stoke - benknäckargäng är det en del som kallar Stoke. Men man kan nog göra bra ifrån sig också den här säsongen.
  13. Bolton - har tappat mycket. Elmander inte minst. Men det känns ändå som ett stabilt mittgäng.
  14. Blackburn - klarade sig kvar med liten marginal, förra säsongen. Borde kunna ha byggt upp laget mer grundligt nu, och om man lyckas med någon bra anfallsvärvning (typ Robbie Keane) så går det bättre i år.
  15. Newcastle - man sålde Carrol och några till. Fick in 40 miljoner pund, och har investerat ungefär 5 av dem. Vad gör ägare Ashley med resten? Ingen vet, men det är märkligt att denna storklubb inte har värvat mer.
  16. QPR - en penningstinn nykomling. Jag baserar mitt tips på att ägarna inte kommer att tillåta en degradering, utan värva sig kvar, ifall laget ligger pyrt till kring årsskiftet.
  17. Wolverhampton - jag anar att de orange supportrarna får anledning att tugga sig in till nagelbanden också den här säsongen. Men man klarar sig kvar med minsta möjliga marginal.
  18. Wigan - det är dags nu. Wigan har överraskat sig kvar år efter år. Men med N'Zogbia borta tror jag inte att det går en säsong till.
  19. Norwich - kanariefåglarna dansar en sommar, får sedan flyga ner till Championship igen. Jag finner inget annat, troligt scenario.
  20. Swansea - ett annat fågelgäng som jag inte kan tippa annat än i botten. Kul, dock, med nya lag och framförallt ett från Wales. Blir säkerligen en svartvit färgklick, i början av säsongen.
Så, där har ni det. Spela inte era sista stålar på detta förslag. Det gör jag inte ens själv...

5 kommentarer:

Fewney sa...

Ser bra ut. Tror dock att Liverpool gaskar upp sig ordentligt. Ser dem som en titelutmanare.

Lugna Dalom sa...

Norwich gör en BP och leder ligan några omgångar. Slutar på 14:e. kom ihåg var du läste det först D-Day

Henke sa...

Lite högre kommer wolves, framförallt när matty Jarvis och doyle verkar stanna. Börjar som vi slutade mot blackburn med skillnaden att det blir 3 pinnar imorgon. Wolves slutar 10-12 i år!

Blue Moon sa...

Man City vinner guldet. Man Utd vinner FA Cupen och Chelsea tar hem Ligacupen. Big 4 denna säsong blir: Man City, Mn Utd, Chelsea & Liverpool.

Garbys sa...

Swansea kan komma att få en Hull-effekt. Stannar kvar en säsong. QPR kan bli en heting. Flopp? Newcastle. The Geordies åker ur. Arsenal kommer förmodligen också att floppa. Big time.